Astăzi, 26 iunie, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Drapelului 2019. Drapelul este simbolul nostru național ce ne-a dat curaj în momentele grele de luptă și ne-a făcut mândrii de-a lungul anilor. Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.

Astfel, Ziua Drapelului Național a fost adoptată prin legea nr. 96 din 20 mai 1998. În acest fel, autoritățile publice și celelalte instituții ale statului au prilejul de a organiza programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei româneşti şi ceremonii militare specifice în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Tricolorul simbolizeaza: Albastrul semnifică seninul cerului, al cugetului şi gândirii neamului românesc, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul patriei. Galbenul exprimă grandoarea ţării, prestigiul şi virtutea. Roşul semnifică sângele înaintaşilor noştri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag.