Cum ne putem feri de cele mai multe boli ?… Spălându-ne pe mâini ! În fiecare an, pe 15 octombrie, marcăm la nivel mondial, Ziua mondială a spălatului pe mâini.

Pentru a creşte gradul de informare privind importanţa şi necesitatea spălatului pe mâini, Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine acţiunile desfăşurate în această zi, acţiuni care au la bază o temă stabilită de Global Handwashing Partnership. Simplul act de spălare al mâinilor cu săpun poate reduce riscul de boli diareice la copii cu până la 47 la sută, potrivit OMS. Spălarea corectă a mâinilor cu săpun este printre cele mai eficiente şi ieftine metode de prevenire ale acestor boli. Spălarea mâinilor are efecte pozitive nu doar asupra sănătăţii şi a nutriţiei, dar şi asupra educaţiei, economie şi a veniturilor proprii.

Acest comportament ne poate asigura sănătatea pe termen lung. Trebuie să învăţăm să ne spălăm corect pe mâini, cu săpun, şi frecvent, astfel încât acest gest să devină un obicei. O igienă corectă ne poate feri de 200 de boli.

Ziua mondială a spălatului pe mâini este promovată şi susţinută de Parteneriatul Global Public-Privat pentru spălarea mâinilor (The Global Public-Private Partnership for Handwashing – PPPHW), o coaliţie internaţională de părţi interesate (organizaţii naţionale şi internaţionale) ce lucrează în mod explicit pentru promovarea spălării mâinilor cu săpun pe o scară largă şi recunoaşterea igienei ca pilon al dezvoltării internaţionale şi al menţinerii sănătăţi publice.

Pentru prima dată, Ziua mondială a spălatului pe mâini a fost marcată în 2008, an care a fost declarat de Naţiunile Unite – Anul Internaţional al Stării de Salubrizare. 

Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii urmareste-ne pe Facebook.