Ziua internaţională de prevenire a abuzului asupra copiluluieste marcată în fiecare an la 19 noiembrie. Tema din acest an aleasă pentru marcarea acestei zile este: „Luaţi măsuri şi preveniţi abuzurile asupra copiilor”.

Instituită în 2000, de către The Women’s World Summit Foundation (WWSF), pentru a mobiliza guvernele şi comunităţile să ia măsuri pentru prevenirea abuzului asupra copiilor, Ziua internaţională de prevenire a abuzului asupra copilului a devenit un eveniment tot mai cunoscut în fiecare an, precizează site-ul www.apa.org.

În 2011, cu prilejul acestei zile, a fost lansată campania „19 zile de acţiuni pentru prevenirea abuzului şi violenţei împotriva copiilor şi tineretului”, care s-a desfăşurat în perioada 1-19 noiembrie. În anii următori, campania a fost reluată.

Abuzul în rândul copiilor, în special abuzul sexual, este o problemă universală şi alarmantă, iar atenţia sporită şi abilităţile de protecţie eficiente, alături de măsurile de prevenire sunt necesare la nivel familial, local, naţional şi internaţional, conform site-ului www.woman.ch.

WWSF a lansat, în 2001, o coaliţie internaţională a ONG-urilor care marchează Ziua internaţională de prevenire a abuzului asupra copilului prin evenimente şi activităţi adecvate, pentru a se concentra asupra educaţiei preventive.

The Women’s World Summit Foundation este o fundaţie cu sediul în Elveţia şi o reţea internaţională, care îşi desfăşoară activitatea prin lansarea la nivel mondial de iniţiative, campanii, zile mondiale şi premii pentru prevenirea, reabilitarea şi aplicarea drepturilor femeilor şi a copiilor, parte a Obiectivelor de dezvoltare ale mileniului. WWSF reuneşte peste 930 de organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale din peste 135 de ţări.

Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii urmareste-ne pe Facebook.